Hoe kun je een zwembad of vijver ombouwen tot zwemvijver?

Ben je uitgekeken op het traditionele zwembad in jouw tuin? Of wil je wel eens iets anders met de vijver achter het huis? Een bestaande vijver of zwembad kan eenvoudig worden omgebouwd tot een prachtige, natuurlijke zwemvijver. Zo combineer je het plezier van een zwembad met de uitstraling van een vijver.

Maak van je vijver een zwemvijver

Als je een bestaande vijver wilt uitbreiden met een mooie zwemvijver is een Combi Zwemvijver de ideale oplossing. Kenmerk van dit type zwemvijver is dat het water tussen de vijvers gescheiden is, maar vanaf de kant oogt als één geheel. In de zwemvijver kun je heerlijk zwemmen in helder water, dat desgewenst ook kan worden verwarmd. Met een grote variatie aan planten is het mogelijk om het verschil tussen de nieuw aangelegde zwemvijver en de bestaande vijver optisch te verkleinen.

Bouw je zwembad om tot een natuurzwembad  

Een bestaand, traditioneel zwembad is een uitstekende basis voor de ombouw naar een natuurzwembad. Een natuurzwembad is het hele jaar een verrijking voor de tuin. Zo heb je op mooie en warme dagen alsnog je eigen zwembad en geniet je buiten het zwemseizoen van de natuurlijke uitstraling dankzij bijvoorbeeld beplanting aan de oever. In een natuurzwembad staat het zwemplezier voorop. Dit type bad is uitermate geschikt voor bijverwarming en is standaard voorzien van een zeer sterk EPDM-folie waarmee jouw zwemvijver volledig waterdicht is. Het zwarte materiaal geeft de vijver een natuurlijke look en zorgt ervoor dat het water sneller opwarmt in de zon. Wil je jouw zwembad een bepaald accent meegeven? Kies dan voor gekleurde folie, zoals olijfgroen of antracietgrijs. Een natuurzwembad vergt overigens niet per se meer ruimte dan het bestaande zwembad. Wij kunnen namelijk een filtergedeelte inpassen in het bestaande bad.

Een natuurlijk filtersysteem houdt het zwemwater schoon

Een groot verschil tussen een klassiek zwembad en een zwemvijver is de wijze waarop water wordt gefilterd. In zwemvijvers worden geen chemicaliën gebruikt: het water wordt op een zo natuurlijk mogelijke, milieuvriendelijke manier gezuiverd met onder meer (moeras)planten, natuurlijke bacteriën en (biologische substraat)filters. Daarnaast vraagt een zwemvijver, net als een gewone vijver, om regulier periodiek onderhoud. Desgewenst voeren specialisten van GardenSwimm dit voor je uit.

De voordelen van een zwemvijver

  • Zwemmen wanneer je wilt
  • Een natuurlijke uitstraling die aansluit bij jouw tuin
  • Natuurlijke waterzuivering

Een zwemvijver waar je volop plezier aan beleeft en van geniet vraagt om een doordacht ontwerp. GardenSwimm is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van zwemvijvers in allerlei soorten en maten. Wij denken graag met je mee als je je vijver of zwembad wilt ombouwen naar een zwemvijver. Wij hebben, net als onze partnerbedrijven, een achtergrond in het groen. Met deze expertise kunnen we de zwemvijver optimaal inpassen in jouw tuin. Neem contact met ons op, we komen graag bij je langs om de sfeer te proeven, jouw wensen te inventariseren en advies op maat te geven.