Natuurlijke zwemvijver in Horn

Natuurlijke zwemvijver in Horn

De perfecte match: een mooie bestaande vijver met pal daarnaast een nieuwe zwemvijver. Dit is hét voorbeeld hoe een natuurlijke zwemvijver naadloos aansluit op een bestaande vijver. Het aantrekkelijke duo is te vinden in de tuin van een vrijstaand huis in Horn en is ontworpen en aangelegd door GardenSwimm-partner Hans Linders.

Zwemvijver en bestaande vijver zijn optisch één geheel

De bestaande vijver van 250 m2 speelde een belangrijke rol bij het ontwerp van de zwemvijver. Het was de uitdaging om de zwemvijver en de bestaande vijver optisch één geheel te laten vormen. Dat is gelukt door de natuurlijke zwemvijver dezelfde organische vorm te geven. Daardoor is de zwemvijver op natuurlijke wijze onderdeel geworden van de bestaande tuin, passend bij de bosrijke omgeving. Het water staat niet in verbinding met elkaar maar een vlonder tussen beide vijvers slaat letterlijk een brug tussen oud en nieuw.

Helofytenfilter reinigt het zwemwater

De natuurlijke zwemvijver heeft een oppervlakte van 120 m2, waarvan 90 m2 zwemgedeelte. De overige 30 m2 is gereserveerd voor het helofytenfilter, dat het zwemwater reinigt. Het water wordt continu door het helofytenfilter gepompt waar moerasplanten in groeien die zich voeden met afvalstoffen uit het water. In deze vijver is gekozen voor kalmoes, carex en irissen: moerasplanten die zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Deze waterplanten hebben een groot reinigend vermogen en gedijen ook goed in voedingsarm water. Zo kunnen de bewoners, natuurliefhebbers pur sang, het hele jaar lekker zwemmen in eigen tuin!

Heb je ook interesse in een zwemvijver in jouw tuin? Bekijk de mogelijkheden voor een natuurlijke zwemvijver.

Soort tuin

Natuurlijke zwemvijver , Zwemvijver op maat

Plaatsnaam

Horn

Grootte

120 m2

Highlights

Kalmoes, carex, irissen


Dit wil ik ook!

Laat je gegevens achter en we nemen geheel vrijblijvend contact met je op!

Contact opnemen